mandag den 23. februar 2009

Sinai birding – dag 4 – onsdag 14/1

Eftersom RSN er immigreret til Australien, vil jeg prøve at få afsluttet vores tur til Egypten. Det betyder desværre, at I må undvære billeder af de tre deltagere.

Nabq nationalpark var målet, og til formålet havde vi allieret os med vores taxachauffør Jaws. At han virkelig var en taxahaj, fik vi desværre en ubehagelig smagsprøve på senere. Alt i alt havde vi ikke de store problemer med politiet i parken, selvom SSL opførte sig ret så paranoidt til tider. Langs kysten fik vi bogført arter som: Mangrovehejre 2, Revhejre 10, Ørkenpræstekrave 5, Hvidbrystet Præstekrave 15, Sodfarvet Måge 15, Stor Sorthovedet Måge 5 ad, Rovterne 8, Isfugl 3, Gråfisker 3, Isabella Stenpikker, Klippestenpikker 2, Hættestenpikker, Ørkenravn 5 og Sydlig Stor Tornskade.
Vi valgte at køre hjemad igennem Wadi Kid, men turen var virkelig en skuffelse. Der var fuldstændigt fugletomt, og vejen var virkelig ringe. Jaws var heller ikke helt tilfreds, da han åbenbart var ude af stand til at køre kontrolleret. Efter turen ville han selvfølgelig have ekstra penge, eftersom vi åbenbart havde ødelagt hans taxa. Vi kunne dog ikke se, at det var vores problem, da det var ham selv, der påkørte flere større sten på vejen hjem. Taxaen fejlede i øvrigt intet! Det endte ud i en større diskussion, og Jaws blev meget oprevet og kaldte flere gange SSL en ”bad man”. Sådan en superheltekompliment gik ikke ubemærket hen, så SSL valgte at betale manden, så vi kunne komme videre.

Operation Namaquadue fortsatte om eftermiddagen ved Old Sewage, men desværre uden held. Heldigvis havde vi virkelig gode obs af en 2K Kejserørn samt to 2K Høgeørne. Lokaliteten var i øvrigt eneste sted, vi så Landsvale på turen.

Aftensmaden blev indtaget på MacD, da ”faraos forbandelse” for alvor havde gjort MoN i tvivl om sin egen udødelighed. Det havde dog den fordel, at aromaen ved diverse rensningsanlæg var behagelig i forhold til hotelværelset.
2K Høgeørn

2K Kejserørn

Steppevåge

Ørkenravn

Klippestenpikker

Revhejre

Gråfisker

Fiskeørne "No fishing"

Ingen kommentarer: