tirsdag den 23. februar 2010

søndag den 21. februar 2010

Flere grå billeder

Den Gråvingede Måge var meget samarbejdsvillig i dag. Efter den forsvandt fra "Pier 1", slog den sig ned ved Trebroer og sås rigtig flot.

Klar til kamp.

torsdag den 11. februar 2010

søndag den 7. februar 2010

Nordisk Lappedykker, Thorsminde Havn, 6/2-2010

En Nordisk Lappedykker har gennem længere tid opholdt sig i Thorsminde Havn. Efter fredagens melding om Hvalros ved Fjand søgte størstedelen af de århusianske birdere mod vest i håb om at se den sjældne gæst. Hvalrossen var dog væk, hvorfor vi fortrak til den nærliggende Thorsminde Havn i håb om en hvid måge. Der var mange måger i og omkring havnen, desværre ingen hvide. Lappedykkeren var dog let tilgængelig og fouragerede forholdsvist tæt på Sct. George i den nordlige del af havnen. Der blev desuden set LilleSkal2 og Sortgrå 7 i havnen denne dag.

Fuglen var ret fotogen, men desværre var vejret gråt i gråt.

Stor hvid kind m mørk legoklods on top, hvidt felt inderst på forkanten af vingen. Desuden ses den grå ryg i kontrast til mørkere hals/hoved. Dette er set på mange trækkende fugle i gennem tiden.

Et sjældent billede af undervingen på en norddykker. Sammenlign kindens størrelse med det andet foto af den flyvende fugl.

RDN

Kaspisk Måge 3K (han?), 31/1-2010, Blåvand

I weekenden 30-31/1 blev der set minimum tre forskellige Kaspiske Måger i Blåvand. Jeg fik set to, men desværre kun dokumenteret den ene. Stranden var begge dage overfyldt med måger, minimum 10000. Mange måger er dog efterhånden i sommerdragt, hvilket gør det lidt svært at pille kaspiske/middelhavs ud i flokkene på stor afstand. Mågerne var desuden meget rastløse grundet fouragering, men også grundet ravsamlere. Nedenstående fugl er en 3K, sandsynligvis en han bedømt udfra størrelse.

Meget lange ben, hvidt hoved i kontrast til nakkeboa, mørkt øje, mørke tertiærer med den øverste fældet.


Hvid overgump i kontrast til stort sort halebånd og mørke armsvingfjer. En tendens til hvidt vindue på P10 kan ses på nogle billeder, men dette kan ikke ses med sikkerhed.

Lyse undervinger, lyst hoved i kontrast til tydelig nakkeboa, lys overgump i kontrast til mørkt og stort halebånd.

Mange Sandløbere og Stenvendere fouragerer i øjeblikket på Hukket - enkelte Sortgrå, Almindelige og Islandske Ryler iblandet.

Tekst og fotos, RDN.

onsdag den 3. februar 2010

Sounds in the night - Tendaba "Airstrip", Gambia, 7/12-2009

På den øverste video kan stemmen fra Firebåndede Sandhøns (Four-banded Sandgrouse/Pterocles quadricinctus), der kommer for at drikke i skumringen høres. På optagelsen høres desuden bl.a. Hvidklire. Jeg fabulerer på et tidspunkt om, det måske kan være en Buttonquail, da vi var på rimelig bar bund, da vi hørte stemmen. Samtidig kunne et par Grå Krontraner (Grey Crowned Crane/Balearica regulorum) høres, men de kunne ikke ses :-( Derudover sås en hun Standard-winged Nightjar (Macrodipteryx longipennis) flyve forbi i lyset fra vores maglite. Alieu, vores guide så desuden en han med sit imponerende vedhæng på vingerne, men hverken min far eller jeg nåede at se den. Samtidig kunne både African Scops Owl (Otus senegalensis) og Northern White-faced Scops Owl (Ptilopsis leucotis) høres tude, hvilket kan høres på den nederste video. Dog er Northern White-faced Scops Owl meget svær at høre, og det er således African Scops Owl, der dominerer lydbilledet på videon.



RSN, 3/2-10.