tirsdag den 28. juni 2011

Forår i Skagen

Aarhusbirderne har besøgt Skagen sporadisk dette forår.

Det hele startede i slutningen af april (23.-24.), hvor Aarhusbirderne SSL og RDN slog sig sammen med Birding NJ aka RSN, Birds DK aka KO og EDY. Dette var selvfølgelig en sprængfarlig cocktail, som i et festfyrværkeri af energi ville producere hit efter hit efter hit.... Det var derfor også ekstra demoraliserende, at både AEC og Jens Kirkeby "lavede" en Steppehøg i hovedet på os. Vi fik dog oprejsning, da SSL (probably the best birder in Lisbjerg) fandt en Rødrygget Svale på Hulsig Hede. Turen bød på masser af gode fugle, og RSN inviterede os ind til Aalborg, hvor vi fik set hans liebhaver lejlighed, som de vel har fået foræret af Læger Uden Grænser!

2K hun Steppehøg på Hulsig Hede. Fuglen blev fundet af Jens Kirkeby, da den kom lige i hovedet på os. En virkelig god oplevelse, som skabte god stemning på klitten. KO var dog mindre tilfreds med sine egne fotokundskaber og udviste en sjælden mangel på ro...

2-3K Kongeørn fra Hulsig Hede. Det har været et virkelig godt år for arten i Skagen, og indtil flere forskellige individer er set på trækforsøg.

Trækkende Fiskeørn fra Storeklit. Arten er almindelig i denne periode i Skagen

Trækkende Dværgflak fra Storeklit.


Tranen yngler på Hulsig Hede og kan ses dagligt i det tidlige forår.

Gededrengen RSN producede ikke det store på turen. Det er selvfølgelig også svært, når man skal sove 22 timer i døgnet.

Jeg havde lidt feltarbejde i slutningen af maj, hvilket ikke producerede det store udover lokale ynglefugle og lidt insekter.

Sortstrubet Bynkefugl fra Hulsig Hede. Nok en lokal ynglefugl

Gråbåndet Bredpande er en specialitet i Skagen. Arten er meget sjælden i resten af landet, men er talrig på flere lokaliteter i Skagen.

Grøn Busksommerfugl.

Rådyr i Sandmilen. Der er masser af jagt i Skagen, så ynglefugletællingerne kan godt være lidt for interessante.

I starten af juni (2.-4.) befandt den ene halvdel af Aarhusbirderne sig igen i Skagen. Størstedelen af tiden skulle bruges på feltarbejde, men det blev også til et glædeligt gensyn med KO og RSN på Grenen d. 4. juni. Råbjerg Hede bød på en trækkende 2K Hedehøg og syngende Natravne kunne nydes ved Milesøerne. Den 4. juni stod jeg klar på Verdensende og kunne sammen med ASF nyde Skagens første lille flue dette forår. RoC var mandsopdækket af Simone fra Fanø, hvilket gerne skulle blive til dokumentaren "Ensom mand fyrre år".
Flere gode fugle som Islom, Turteldue og Gråmåge sås i løbet af dagen, og RoC kunne fremvise dagens anden lille flue. Bedste indslag fra RSN var en veludført Rovterne joke, som KO hoppede på til vores store tilfredsstillelse. Turen sluttede af med en syngende lille flue i Ellekrattet fundet af RSN.

2K Hedehøg fra Råbjerg Hede. Desværre ingen Mosehornugler!


RoC med lille flue og Simones kamera nederst til højre.

Dagens første lille flue

Dagens anden lille flue.

En tilfreds KO smiler til Østjyllands toplister. Fede fugle...

Fin Hvepsevåge fra Verdensende.
SSL 28/6

Ingen kommentarer: