søndag den 31. juli 2011

Hvidvinget Korsnæb på Djursland

Projekt Hvidvinget Korsnæb i DOF-Østjylland blev skudt i gang på den sidste dag i juli. Det var selvfølgelig helt oplagt efter Skagens store dag i går. Jeg startede på Gjerrild Nordstrand, hvor jeg håbede på lidt træk af korsnæb. Kort tid efter ankomsten hørte jeg en flok "afvigende" korsnæb og faldt hurtigt en lille flok på ni individer. Det var en ren flok hvidvingede! Lifer, ædel og amtskrydset var i hus.
Herefter fulgte små flokke af lille korsnæb, og efter 2½ time i plantagen uden rastede fugle kørte jeg mod Øerne hvor flere meldinger om rastede fugle lokkede. Jeg gik langs hele den sydlige kyst, og først efter 1½ time faldt jeg en lille flok på 12 individer ved en lille "skovsø". Fuglene kaldte ivrigt og trompet-kaldet blev hørt mange gange. Yderligere to fugle rastede i sommerhus området i den vestlige del af området. Fine fugle!

Jeg kæmpede i lang tid, før jeg fik dette billede. Fuglene blev meget inaktive op af formiddagen, så kom tidligt hvis I vil se dem!

Fuglene badede i en lille skovsø sidst på formiddagen.

Vingebånd!

Våd hvidvinget.

1 kommentar:

Kent Olsen sagde ...

Hvor er de fine og tillykke med trinitetskrydset...

Jeg var forbi idag og havde to på trækforsøg på vej retur mod nordøst, men prøver igen imorgen, da der jo stadig meldes stort sydgående træk