onsdag den 14. juli 2010

Svar - gættefugle juni

Lidt forsinket kommer her svarene på junis gættefugle her på Århusbirder. Otte friske birdere deltog med lidt blandet held i spasen.

KO vandt quizzen, idet han svarede rigtigt på alle fem billeder. Men de andre deltagere blev nu også en smule forfordelt, idet KO stod ved siden af undertegede, da jeg tog hele tre af de fem gættefotos. Men alligevel stor cadeau til KO for sejren. MKH og KrHa havde begge fire korrekte svar og delte dermed andenpladsen.
Derudover deltog ABK, ALM, APr, HHN og RoC, som alle havde mellem nul og tre rigtige svar. Tak til alle for deltagelse :-)

Gættefugl 1: Fuglen på billedet er en han Sortstrubet Sanger fotograferet ved Ashdod, Israel, 7/3-2010. Alternative gæt var Hvidskægget Sanger og Rosasanger. Fuglen har kontrasterende lyse kanter på både tertialer og store dækfjer, hvilket er karakteristisk for Sortstrubet Sanger. Desuden virker fuglen ret stormavet, hvilket yderligere borger for Sortstrubet, som er lidt større end fx. Sorthovedet, Cypern, Hvidskægget og Rosasanger.


Gættefugl 2: Tre af otte deltagere gættede, at fuglen på billedet er en juvenil Arabisk Larmdrossel fotograferet ved Wadi Mischmar, Ein Gedi, Israel, 8/3-2010. Alternative gæt var et på Gærdesmutte og fire på Græshoppesanger.Gættefugl 3: Skes ud af otte gættede, at den bortflyvende småfugl på billedet er en Lys Stenspurv. De alternative gæt var Klippesvale og Østlig Kalanderlærke. En brunlig småfugl med hvide halespidser og en hale der gradvist bliver mørkere ud ad til afgrænser feltet af mulige kandidater ret kraftigt. Hedelærke, Østlig Kalanderlærke, Stenspurv og Lys Stenspurv har alle en lignende haletegning, men af disse udviser kun Lys Stenspurv kombinationen af utegnet ryg og lyse kanter på tertiæerer, armsvingfjer og store dækkere. Billedet er taget 8/3-2010 ved Masada, Israel. Her sås to fugle i vejkanten - disse ses på nedenstående billede.Gættefugl 4: Alle kunne, at fuglen på billedet var en braksvale. Fuglen har lang hale, tydelig hvid vingebagkant, og man kan måske lige ane en rødbrun armhule. Dette udelukker alle andre arter end Rødvinget Braksvale, som er det korrekte svar. Eneste alternative gæt var på Orientalsk Braksvale. Billedet er taget i Camargue, Frankrig, juli 2009.


Gættefugl 5: Tre ud af otte gættede fuglens korrekte identitet, som er Klippeværling. Alternative gær var Alpejernspurv, Hortulan og Rustværling. Kombinationen af fuglens gulligbrune bug/flanker og den lyst grålige hoved/strube/bryst ses kun hos denne art. Både Hortulan og Rustværling udviser mørkere hoved. Dertil er fuglens habitat også en ledetråd, selvom begge de andre værling-arter også kunne sidde lignende steder en gang i mellem. Billedet er taget ved Cap de Creus, Catalonien, Spanien, juli 2009.


Tekst og fotos, RSN, 16/7-2010.

Ingen kommentarer: