lørdag den 28. august 2010

Sydvest Iberiske Pelagics part 1

Jeg har i løbet af 2010 prøvet tre ”Pelagics” i den sydvestlige del af den Iberiske Halvø. Hidtil har turene kun haft havpattedyr som formål, men mulighederne for gode fugle er absolut til stede. Alle tre steder kan nås med billige fly. Ryanair flyver både Faro (Algarve, Portugal) og Malaga (Spanien).

Fuzeta, Portugal.

Ca. 10-15 km øst for Faro ligger et mindre fiskerleje, hvorfra der tilbydes pelagics udelukkende efter fugle. Hovedattraktionen er Wilson’s Stormsvale, som er ret sikker i juli og august. Fuglene fouragerer forholdsvist tæt på kysten, hvorfor der ikke er mange minutters sejlads til fuglene. Der har endnu ikke været mange ture ud af Fuzeta, men havet skulle være særdeles rigt med føde netop her, så fremtiden vil måske afsløre flere muligheder for gode havfugle.
På min tur sås mange havfugle sammenlignet med få dage tidligere ved Sagres. Kuhls Skråpe (60), Balearskråpe (15), Sodfarvet Skråpe (1-2), Almindelig Skåpe, Lille Stormsvale (2), Wilsons Stormsvale (15-20) og Audouins måge (8). På turen var der medbragt chum, hvilket i nogen grad hjalp på antallet af fugle. Sejlture i september har givet op til 19 Storskråper på en tur.

Af pattedyr er der hidtil set Almindelig Delfin og Øresvin.

Links; http://algarvebirds.blogspot.com/
13/8 Kuhls Skråpe, Fuzeta Pelagic.

13/8 Balearskråpe, Fuzeta Pelagic.

13/8 Almindelig Skråpe, Fuzeta Pelagic. Dagens sjældneste fugl.

13/8 Wilsons Stormsvale, Fuzeta Pelagic.

13/8 Wilsons Stormsvale, Fuzeta Pelagic.

RDN

Ingen kommentarer: