lørdag den 11. september 2010

Øresvin i Moray Firth part 2

En forudsætning for gode optællinger foretaget fra fly er godt vejr. Pt arter vejret sig ikke videre godt i det nordøstlige Skotland. Det blæser, hvilket betyder mange dage uden tællinger. Disse bliver brugt på dataarbejde og birding i nærområdet. Fiskeørne, Røde Glenter og svømmeænder er der masser af, men desværre ikke rigtigt nogle gode steder for vadefugle. Havobs er produktivt med mange Almindelige Skråper og lidt Sodfarvede samt diverse kjover (Storskråpe er åbenbart sjælden i Nordsøen i år - optællinger fra båd i dele af Nordsøen i august gav således ingen). Var desværre fejlplaceret på den forkerte side af Moray Firth, da Fregatfuglen blev set....
Foto-id af Øresvin bliver bl.a. brugt til bestandsopgørelse. På en af vores downdage fik vi muligheden for at komme m båden ud. Vi blev mødt af 45-50 Øresvin (inkl. 4-5 kalve) efter et kvarters sejlads. Flere dyr sprang ofte op af vandet - jeg kunne bare ikke ramme dem med kameraet.
3/9 Cromarty Bank

3/9 Cromarty Bank

3/9 Cromarty Bank

3/9 Cromarty Bank
10/9 twitchede vi en Ringnæbbet Måge, som holder til ved en skole ca 25 km herfra. Noget omstændigt, da rektor skulle give os lov til opholde os på skolens område. Fuglen sås raste på skolens tag på nogen afstand, og da vi endelig fik lov at komme ind på skolens område havde den lagt sig til at sove, hvilket gjorde det umuligt at tage billeder. Grundet lavvande besøgte vi den lokale fjord, hvor vi gjorde et noget makabert fund http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-highlands-islands-11263884.

Fotos og tekst RDN

Ingen kommentarer: