søndag den 28. oktober 2012

PGW på Rømø

Club300.dk havde sat hinanden stævne på Mandø den sidste weekend i september, hvilket var den primære grund til, at vi satsede på Rømø i samme periode. Turen startede med et afbud fra RSN pga. en meget syg moster, hvilket gav lidt logistiske udfordringer, men KO fik lånt en bil, og vi kørte afsted fredag aften. Lørdag morgen var vi på plads ved Landsende, og vejret var perfekt til kratlusk. Desværre var der ikke mange fugle i krattene, og efter et par timer var resultatet følgende: Gransanger 30, Munk 8, Tornsanger og Rødstjert 2. Vi kørte herefter til krattene ved nedkørslen til Sønderstrand, og det blev straks bedre, da en tavs Hvidbrynet hurtigt blev fundet i pilekrattet syd for vejen. Samme sted sås desuden turens eneste Havesanger. Vi foresatte til det lille jagtområde nord for vejen, som fremviste en fotogen Hvidbrynet samt en Grå Flue, Rødstjert og en Enkeltbekkasin i majsmarken.
       
Grå Flue fra Rømø.
Turens første Hvidbrynede fundet af SSL. 
Turens anden Hvidbrynede fundet af KO
Fotogent Bryn.
Resten af dagen blev vejret betydeligt dårligere, hvilket begrænsede vores muligheder betragteligt. Vi besluttede os derfor at tjekke vadefugle på stranden og hjejler på nordøen. Det blev aldrig den store succes, og den eneste interessante fugl var en yarrellii på standen. På vej mod fastlandet kørte vi forbi seks Sølvhejrer, som vi fik lidt billeder af i det sidste lys.

yarrellii på stranden.
Seks Sølvhejrer. Rømødæmningen er efterhånden det bedste sted i landet til større forekomster af Sølvhejrer. 
Søndagen startede igen ved Landsende på Rømø, hvilket producerede en Hvidbrynet fundet af KBF. En hård vind fra vest gjorde det svært, og vi besluttede hurtigt at tjekke marker på fastlandet. Vi brugte resten af dagen på at lede efter sjældne Hjejler, Prærieløbere og Topskarver, men indsatsen blev ikke belønnet. Dagen var dog ikke helt spildt, da en ung Sabinemåge gav en fin opvisning ved Vester Vedsted. 
     
Sabinemåge 1K.
En 1K Sabinemåge rastede på en mark ved Vester Vedsted. 

Ingen kommentarer: