tirsdag den 18. december 2007

RDN´s kommentarer til "Århus Kommune årsartskonkurrencen 2007"

Stribet Ryle
Tillykke
Ser ud som, at min opfordring til RSN og SSL virkede.
De producerede i hvert fald i forhold til Århus-standarder ganske godt i går. Tillykke til dem

De mange opkald fra SSL til undertegnede var godt nok ret så trælse. Havde fundet en Canada-Bram om formiddagen med mere Canada i end hidtil i denne sæson, men....

Havde snakket med SSL om formiddagen allerede, da vi skulle konfere over hvilke fag, der skulle vælges. Han kunne fortælle, at han efter et kort møde med Jens Tang (vejleder) på Uni skulle til Egå Engsø og finde tredækker, NO SHIT. Det var derfor en lettere eforisk Hr. Lund jeg fik i røret senere på dagen!! Meldingen om en Rødpiber senere hjalp ikke på mit humør.. JN meldte via sms, at nu måtte jeg sgu lave en kontra.

Syd for Dagligresevoiret i Margrethe Kog er der nogle helt fantastiske små vandhuller. Skulle finde en viberede og opsætte en video. På vej derud spankulerede en fin adult Skestork rundt ved en af kanalerne, dog ikke nok til at sms'e de stolte fuglefængere ved Egå. Ved ankomsten til vandhuller kunne jeg konstatere at en Odinshøne (hun, sorry ikke en han) lå og tøffede rundt, fedt. Men stadig ikke helt nok. Jeg tjekkede området igennem et par gange, men intet. Kørte lidt sydpå for at tjekke endnu et vandhul og for at få vendt bilen. Tilbage ved vandhullet phonescoper jeg lige Odinshønen en enkelt gang mere, da 4 "præstekraver" kommer flyvende. Et hurtigt tjek afslører dog en fin STRIBET RYLE, for hurtigt taget tre billeder med mobilen, og ringer herefter til KO, som er i gang med at tjekke viber i Gl. Frederikskog. Under opkaldet lettere de fire fugle dog og flyver væk. Så således rylen i under et minut.... Dette kunne dog ikke slå mig ud. Desværre lider jeg af en form for hitskræk og selvom billederne afslørede en fin Stribet Ryle fik jeg lige vist billederne til KO inden den blev meldt ud. Hermed Sønderjyllands 2. fund af Stribet Ryle. Begge fundet af Vejlebirdere, SÅDAN!!!!

Aftenen sluttede med en Engsnarre ved Vidåslusen - havde det dog bare været en Dværgrørvagtel.

RDN, der kun har 2 vibeunger tilbage nu , 14/5-07.Stribet Ryle, Margrethe Kog 14/5-07. Billedet er taget med mobil gennem skop!! Foto: RDN


Det røde dip

Hey
Som alle nok ved er jeg i øjeblikket i Højer. Har således ikke haft mulighed for at se den rødryggede. Søndag kom muligheden endelig - kunne få lift med brødrene Fries og Snygaard. Stemningen var god, da der tidligere på dagen var set hele to rødryggede svaler ved Engsøen..

Vel fremme kunne det konstateres, at svalerne ikke var set siden kl 11.00 - sur røver. Nå, men vi fik tjekket svalerne og kunne konstatere, at svalen vitterligt ikke var det. Havde på dette tidspunkt dog fået; Mursejler, Gøg, Mudderklire og Brushøne. Tiden gik og der sgu egentlig ikke mange flere svaler - FSH meldte en nordtrækkende Hvepsevåge, der spredte en del glæde, ca. samme mængde som Andreas´ medbragte kage. KBF og undertegnede besluttede os for at gå op til gården og tjekke svalerne der, en Rød Glente fandtes kort herefter (mangler den ikke, men det er der vist andre der gør?!). Intet held ved gården, men det lykkedes os at spotte en nordtrækkende Lærkefalk og 3 Stenpikkere. Falken var i selskab med tre musvåger. KBF´s og undertegnedes bare anden Lærkefalk fra kommunen!!! En art som HLL aldrig har set ved Engsøen - i sandhed en sjældenhed. Timerne gik og svalen var ikke at finde, En Fiskeørn med gevinst over Engsøen var dog også ny!
Af andre fugle denne trods alt dejlige aften; Nilgås2, Temryle 12, Isfugl,
På vejen hjem spredte Barca´s uafgjorte resultat en enorm glæde... VIVA REAL

P.S. har glemt at krydse Tornsanger og Stor Regnspove fra tidligere. Altså på 141 før i dag!!

Rasmus, minimum 149!! 13/5-07.

23/4 CIA laver Steppehøg
Mandagen skulle bruges på noget seriøst, da jeg i morgen ryger retur til Højer og bramgæssene. Prøvede at overtale SSL og RSN til at tage med til Brabrand/Årslev.. RSN afviste, da kæresten lå syg, medens Fisker Lund efter 30 minutters overtalen endelig tog med. Skulle lige overbevise ham om dagens muligheder.... Damklire og Rødrygget Svale i Årslev..

På vej ind til byen hørte en Gærdesanger samt 4 Munke. Der blev provianteret i Super Best og sammen Hr. Lund startede vi cykelturen ad Brabrandstien. 20 Munke og 5 Løvsangere blev det til inden vi nåede Brabrand Søen. Inden da havde jeg dog lige lavet en Rødstjert, som Hr. Lund desværre missede. To Halemejser fik ham dog på ret køl igen, da han der hentede en art på mig..

Vi kørte sydom om Søen - så bl.a. Skovpiber og en del svømmeænder. Da vi kører forbi Stavtrup opdager jeg en Rørhøg et stykke over Søen, kigger på den i håndkikkert og opdager en lys kærhøg lige over den. Jeg spørger Stephan, hvad fanden det er Rørhøgen flyver sammen med og udbryder herefter "Gammel han Steppehøg!!!". Frem med skopet, hvorefter vi nyder fuglen i et par minutter, samtidigt med at vi får ringet til de lokale, incl Rune-Glad-I-Bad. MO prøvede fra Grimhøj, medens RSN prøvede fra Fysisk. Begge dog en med en utilgivelig forsinkelse... Steppehøg skulle vist være helt ny art for Kommunen!!

Resten af dagen en del nye årskryds, bl.a.: Nilgås, Atlingand, StorPræstekrave, Svaleklire, Tinksmed, Fjordterne og Sortklire.
RDN nu 139!!

21/4 Weekend UpdateSavisangeren kom i hus ved Brabrand Sø... Ved sgu ikke, hvorfor de andre har haft problemer med den

Lørdag kom jeg desværre ikke til Årslev, men en Gærdesanger sang ved Den Permanente... Lørdag aften var DAT Politics i byen, hvilket naturligvis skulle fejres. Super fed koncert!!!

Søndag og lidt halv-groggy på familiebesøg hos Søsteren.. Et kort visit gav Bysvale, Digesvale, Temryle, Hvidklire, Grålap, Lille Præst og Gul vipstjert. En Hvid Vipstjert uden hætte skabte noget hovedbrud....

RDN på 129 års...

RDN + forsangerinde i DAT Politics

20/4 Weekend strategi!!
Vel hjemme fra Højer og Tipperne skal der tænkes strategisk. Drengene har hentet, mit ellers fortjente forspring, så hvad skal der ske??

Nilgås, Atlingand, Svaleklire osv skal hentes i Årslev. Savién synger selvfølgelig ved mit eneste forsøg på at høre den osv.... NV-vinden skal producere en Sule i Gallohaven!!

Update følger....


14/4 Gallohaven
Ikke noget at råbe hurra for i dag, endnu.... Sortkrage, Landsvale og 2 nordtrækkende Skeænder var highlights fra 2 ½ times obs i Parken. Rygter går på at Fisker-Lund prøver at bagkrydse kragen, så det skal vi lige holde øje med.

Eftermiddagens fodboldkamp, grill og bajerdrikning giver forhåbentlig minimum en trækkende Fiskeørn.. Ellers må vi nøjes med de to Gåsegribbe....

Ingen kommentarer: