tirsdag den 27. januar 2009

Birding med berømtheder

SSL og RSN besluttede sig for at lave hits og kigge ved Egå Marina og Studstrupværket. Ved Egå Marina sås hurtigt den faste Bjergpiber og senere desuden en Skærpiber. Ydermere en del Ederfugle og Toppede Lap, 30 Sortænder, 12 Gråstrubede Lap (11 S + 1 N), lidt Hvinænder, et par både Toppede og Store Skal samt en enlig Rødben ditto Alm. Ryle.

Bjergpiber, Egå Marina, 27/1-09. Fuglen har været pp. i over en måned og er speciel ved, at den næsten ingen flankestriber har. Foto: RSN.

Skærpiber til sammenligning, Egå Marina, 27/1-09. Foto: RSN.

Mens vi tjekkede for Kongeeder, Stellers og Nordlap alarmerede RDN os pludseligt telefonisk, idet han havde fundet en Havlit i Gallohaven, hvilket fik os til at kvitte Sudstrup og i stedet forsøge at twitche Havlitten. Da vi ankom, var RDN for længst gået hjem og mumlede i telefonen noget med en havkajak, der havde skræmt fuglen. Hvis ikke det var, fordi vi stoler så meget på manden, mindede scenariet ellers kraftigt om det, som man kan opleve, skulle man begå den fejl at forsøge at twitche flere berygtede stringeres fugle. Vi så selvfølgelig aldrig fuglen.

Vi observerede dog alligevel noget usædvanligt, men havde nær stringet på det skammeligste. På en bænk lige ved siden af obsen sad ingen ringere end den århusianske musiker T. Helmig i en pelsfrakke, hvilket forårsagede, at vi ved første øjekast vurderede ham til et hunkønsvæsen 65K+.... Han forlod dog snarligt obsen, men undgik ikke at blive digiscopet under sin retræte.

Lokale Thomas under hundeluft. Århusbirderne misundede ham hans varme (og samtidig trendy) beklædning i det råkolde januarvejr og overvejer at anskaffe et lignende outfit til Roshage i oktober.

1 kommentar:

RDN sagde ...

Nævnes skal vel også den første Lille Lappedykker fra Gallohaven!