onsdag den 15. april 2009

Egypten, Ras Shukier - mere pik!Så har jeg billeder af endnu en svært bestemmelig stenpikker. Fuglen er dog ikke den flotte han af Stendrossel, som sad udenfor cafeteriet for et par morgener siden (13/4) - i øvrigt i selskab med en hun. Stenpikkeren derimod sås i morges (15/4) i morgenlyset meget kortvarigt, idet vi var på vej til arbejde. Vil selv tro, at det er en Nonne, men hunfarvede Østlig Middelhavs og Nonne er notorisk svært bestemmelige. For Nonne taler grundfarve på ryggen, som endvidere virker skællet, samt, at hånden virker lang, uden jeg dog har kastet mig i lag med at tælle håndsvingfjer... Desuden passede haletegningen bedst på Nonne, idet det sorte endebånd ikke virkede brudt. Fuglen måtte dog gerne have haft mere gråt på brystet. Giv jeres meninger til kende derude!Hun Nonnepik?

I aftes sås en afvigende Streptopelia-due ved Sewage sammen med Tyrkerduer. Fuglen blev opdaget på en ret markant rosa toning på især brystet i forhold til de to Tyrkere, den sad sammen med. Dette fremgår ikke synderlig godt på fotoet, idet fuglen i mellemtiden vendte siden til. Dog ses til gengæld tilsyneladende hvid bagbug og mørkere hale med skæltegninger i overhaledækfjerene, hvilket begge er karakterer, der passer på Skoggerdue. Igen modtager jeg meget gerne respons vedrørende bestemmelsen af disse to søsterarter. Fuglen vil blive eftersøgt igen snarest muligt.


Streptopelia sp. til venstre og Tyrkerdue til højre.

Det har været meget varmt hernede med SØ-østlige vinde og ca. 43 grader i skyggen tirsdag! I får udover ovenstående billeder lidt blandet fra posen. Fredag har jeg fridag, så skal der findes hits.
RSN, 15/4-09.

Vhals 15/4.

2K ? Masketorn 14/4.

Spanske Spurve 14/4.

Balkanhøg han (13/4).
Isabellapik.

Beema eller flava? Kraftig gul underside og meget lysegrøn overside ala flavissima ses samt lysegrå hætte med en del hvide tegninger under øjet. Fuglens kald var ikke feldegg-agtigt, men snarere mere eksplosivt end flava, måske lidt henad, hvad jeg har hørt på optagelser af en formodet cinerecocapilla fra Holland. Hva tøvs I?

Ingen kommentarer: