lørdag den 11. april 2009

Egypten, Ras Shukier

Er i øjeblikket på en tre-ugers arbejdsopgave i Egypten, hvoraf den første uge blev tilbragt sammen med bl.a. SSL. Den tavse tredjepart i Århusbirderne RDN var deuden hernede to uger tidligere, men vil ikke dele ud af sine superskud af Grøn Biæder.

En tidlig morgen (4/4) inden arbejde så undertegnede, SSL og bio-Claus en flot Nonne/Cypernstenpikker i ca. to minutter. Jeg fik affyret et par skud i halvmørket, men vi har svært ved afgøre, hvilken art det drejer sig om. Fuglen var relativ buff på brystet, hvilket ikke fremgår særlig tydeligt af billederne. Haletegningen passer bedst på Nonne med relativt meget hvidt i halen, men som det fremgår af det femte-øverste billede virker det til, at der er hvidt selv for enden af de centrale halefjer! Hætten var meget gråsprængt, hvilket er passer bedst på Cypern. Håndens længde var vi ikke opmærksomme på, da vi stod og så på fuglen, og jeg synes, det er svært at se på billederne. Hvis nogen med megen erfaring med de to arter om foråret vil udtale sig, skal de være meget velkomne. Begge arter er sjældne om foråret ved Eilat, kan det oplyses.


Af andre sjove obs så og hørte jeg en hunfarvet Lille Flue ved Sewage en sen aften (6/4) - Simion Siggard meddeler, at arten ikke er årlig om foråret i Eilat. Desuden en overflyvende Østlig Kalander en anden dag (8/4) - SSL fik desværre ikke set fuglen på trods af, at han stod få meter fra mig, da ikke hørte mig kalde. Som rosinen i pølseenden skal nævnes en fin han Balkanflue de to sidste aftener (10+11/4) ved Sewage. Fuglen blev faktisk fundet af vores egyptiske prospekt Ahmed nr. 455, som meddelte, at han havde set en sorthvid fugl lidt større en gransanger.....
Vil lige slutte af med at ønske Århusbirdernes husven, Simon Waagner, tillykke med sin nyfødte søn samt KO tillykke med fundet af Amr. Sortand.





Fem dogmefotos af Balkanfluesnapper taget med ISO 1600.... Bemærk især hvidt på mellemste dækker og stort hvidt felt på håndsvingfjerenes baser sammenlignet med Broget Flue.


Rødvinget Bræksvale. I dag (11/4) så jeg ni forskellige individer.






Seks fotos af samme feldegg/melanogrisea. Den lille hvide skægstribe skulle åbenbart kun sidde på meget få procent af ren feldegger...

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Et billede af en af de grønne biædere RDN også fotograferede kan ses på nettfugl:
http://netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=26957

SRW