torsdag den 24. maj 2012

Skagen 19/5 2012

Grundet megen feltarbejde og generel travlhed på jobbet har der ikke været meget tid til birding i DK i år. Da chancen endelig bød sig blev en forlænget weekend i Skagen planlagt. Jeg blev samlet op i Langå af RSN + Far og vi begav os nordpå. Forventninger var skyhøje, da vejrudsigten lovede varme og vind fra østlige retninger.
Lørdag morgen valgte vi at luske i området omkring Butterstien, hvilket viste sig at være en god ide, da området var fyldt med Afrika-trækkere. Grå + Broget Fluesnappere (25 + 20), Havesangere (30+), Skovsangere (7), Ringdrossel og Turteldue (2). En enkelt Turteldue var fundet af MKH om morgenen, en art som MoN hidtil kun havde hørt i DK, så vi måtte twitche. Vel fremme var der to duer at finde, hvilket de fleste af os hurtigt fandt ud. En skrue indeholdende Rød Glente (6), Sort Glente (2), Musvåge (30) og Hvepsevåge (1) var dagens største.
Herefter luskede vi videre i området omkring Farmerstien med bl.a. mange Stenpikkere (45+), Bynkefugle (10+) og Hvid Stork. Ud på eftermiddagen begyndte det så småt at regne og vi fandt ikke mere af betydning resten af dagen.  

19/5 Butterstien. Jeg havde på et tidspunkt 5 forskellige hanner fouragerende om ørerne på mig.

19/5 Krattet var levende af Grå -og Broget Fluesnappere, samt en vidunderlig blanding af sang fra Skovsanger og Havesanger.


19/5 To Turtelduer ved Stald Grenen. MoN's første sete Turtelduer i DK.

19/5 Sort Glente ved Stald Grenen. To forskellige fugle blev set gentagne gange i løbet af både lørdagen og søndagen.

19/5 Stald Grenen. 6-7 forskellige fugle sås mange gange i løbet af lørdagen og søndagen, mens der mandag overhovedet ikke sås nogle fugle.

19/5 Farmerstien. Mulige ynglepar sås ved Hængebugsvinene på Butterstien og i området længst mod nord på Farmerstien.

19/5 Farmerstien. Opdaget et godt stykke mod sydvest - blev senere set fra Nordstrand og Grenen også. 
19/5 Den frækkeste Phyl i DK?
19/5 Farmerstien.

19/5 Butterstien. Et rekordår for arten i Skagen.
RDN

Ingen kommentarer: