søndag den 27. maj 2012

Skagen 20/5 2012

Grundet CL-finale og en del snorken fik jeg kun sovet 15 min natten mellem fredag og lørdag. Dette var ensbetydende med at jeg kunne nyde min morgenmad/kaffe i ro og fred på Skagen Fuglestation, hvor en husmår og to rådyr stod for underholdningen. HLæ blev budt på kaffe da han stod op. Kl 0430 gik jeg ned for at vække familien Neergaard, hvilket ikke altid er det letteste i verden. "Bare lige fem minutter mere" og "Jeg står op nu". Tidligere forsøg med brug af vand for at vække den yngste i familien har resulteret i meget grimme ord, så jeg valgte bare at snakke konstant. Det lykkedes.
Vel fremme ved Ellekrattet bliver RSN ringet op af HLæ og det virker umiddelbart som om, at den er helt gal. "Ørkensanger ved Verdens Ende" er beskeden. Med Runes rygte som den danske fugleverdens prankster nr. 1 slår jeg dog koldt vand i blodet. Runes febrilske opførsel og meget kontante besked til MoN "Bare kom afsted, jeg skal nok pakke det hele" begynder dog at overbevise mig om, at der måske rent faktisk er en Ørkensanger et eller andet sted i nærheden. Jeg tager det dog stadig roligt, men Rune bliver ved med at sige, at jeg skal løbe. Til sidst ringer han til AEC som kan bekræfte, at der vitterligt er en Ørkensanger mindre end 10 minutters løb fra, hvor vi befinder os. Vel fremme står der 25 mand helt roligt og kigger i scoper. Jeg får først et kig i JaE scop, men kan ikke finde fuglen. Det går bedre i SKAT's scop (måske er det bare pulsen, der er faldet). Fuglen sidder fuldstændigt stille med næbbet gemt under venstre vinge. Det ser ud til, at fuglen kan falde om i et hvilket som helst tidspunkt. Sådan sidder fuglen stille i 20 minutter. Fuglen begynder dog til sidst at fouragere og ses resten af dagen af alle tilrejsende ornitologer.
Selve morgenobsen er utroligt stille, da obsposten indhyldes i tåge. Nogle få Hvepsevåger trækker ud, men ellers intet. Under et toiletbesøg i klitterne skræmmer jeg uforvarende en bekkasin op. Jeg ser dog først fuglen efter den udgyder et "Wrææp" kald. Hele observationen er dog stinke dårlig og et efterfølgende forsøg på at skræmme fuglen op er frugtløst. På klitten informerer jeg de andre om min dårlige observation, hvorefter jeg tager en slapper. Efter en time påbegynder vi en lidt større eftersøgning (RSN, MoN, MBH, IBJ +2) - vi finder dog ikke fuglen, men hører/ser en Gulirisk, 3 Moseugler og en Almindelig Kjove.
Resten af dagen byder på fine obs af Biæder (en blev til fire undervejs fra Flagbakken til Verdens Ende), en lidt distant Steppehøg, flere Hvepsevåger og lidt Lærkefalke.

20/5 En af fire fugle trækkende lige over obsposten på Verdens Ende. Mine første biædere i Danmark siden de ynglende fugle i No.

20/5 SSL har lige krydset Ørkensanger. Ankommende som en af de sidste om søndagen, må man sige at fuglen blev twitchet i tilbagelænet stil.

20/5 The star of the show! På højde med de største øjeblikke i DK. Fuglen sås suverænt godt. Flere oplevede således at have fuglen fouragerende på under to meters afstand.
RDN

Ingen kommentarer: