torsdag den 5. juli 2012

Doi Lang 4/12-11

Doi Lang var næste destination på turen, og virkelig en lokalitet vi havde glædet os til. Turen derop var dog langt fra problemfri, hvilket primært kunne tilskrives vores elendige chauffør/guide. Han havde i hvert fald aldrig hørt om koblingspunktet! Vi pressede dog på, så vi til sidst fik vores minibus op ad den våde bjergvej. Doi Lang er ikke meget mere end en vej igennem de nordlige skove, men her er mange arter, som er svære andre steder i Thailand. På toppen ligger der en militærpost, og de stive vagter kan godt blive lidt nærgående. :-) Dette er også stedet, hvor fotografer fra hele verden samles, og skyder på alt levende. Vi havde planlagt to dage på lokaliteten, men vores guide nægtede at køre op dagen efter.

Spectacled Barwing er absolut en af de fedeste arter i Thailand. Arten er meget nem ved Doi Lang, da den kommer jævnligt ved fotografernes foderpladser.
Foto: SSL


Hot Spot for Fire-tailed Sunbird. Arten er svær at se, da den holder til i lave buske. Efter lidt tålmodighed fik vi dog arten fint at se. En af de få arter vi ikke har fotodokumenteret. 


Camp Foto Amok. For det meste havde de ingen anelse om, hvad de tog billeder af. 


Boyband medlem.

En lille nordthailansk perle. Rufous-gorgeted Flycatcher
Foto: RDN
Skoven er tæt og ufremkommelig. Så det er primært birding fra vejen.

Det her var engang en tre-sporet motorvej!  

Small Niltava.
Foto: SSL

Siberian Rubythroat. En absolut drømmeart for mig. Vi så arten mange steder i det nordlige Thailand, så den er relativ let her. Ikke så nem at tage billeder af :-)
Foto: RDN

Chestnut Bunting. Vi fandt en lille flok af denne fine værling. De var i fint selskab af flere individer af Common Rosefinch. Foto: RDN

Yellow Cheeked Tit. En heftig art som vi ikke så mange individer af. Samme sted kunne vi nyde turen eneste Fire-capped Tit, som vi desværre ikke fik billeder af.
Foto: RDN

Dark-backed Sibia er alm. i området.
Foto: SSL

Red-faced Liocichla. Eftertragtet med god grund. Vi så flere individer her og ved Doi Ang Kang.
Foto: RDN
Whiskered Yuhina. Vi var helt vilde med disse fugle. God art fra Doi Lang (kun set her).
 Foto: RDN

Orange-bellied Leafbird. Relativ alm. i det nordlige Thailand.
 Foto: RDN

På vejen op på toppen kommer man forbi disse marker. Det er et absolut "hotspot" for Jerdon's Bushchat, men vi så ikke skyggen af arten på lokaliteten. Det var desuden, det eneste sted vi så Grey-faced Buzzard.

White-headed Bulbul
Foto: RDN

Himalayan Bluetail, Male.
 Foto: RDN

Buff-throated Warbler på toppen af Doi Lang.
 Foto: SSL

Himalayan Bluetail, Female
Foto: SSL

Lidt længere nede af bjerget er vejen lidt større.

Flere små hytter. Her boede en familie på otte børn og to voksne. De havde på daglig basis udsigt til flere forskellige fluesnappere på klos hold. 

Motorvej

Motorvej

2 kommentarer:

RSN sagde ...

Flotte fotos og fede, fede arter. Fortryder at jeg ikke tog med jer, når jeg ser jeres kavalkade af dokumenterede gode arter.....

RDN sagde ...

Du må med næste gang, Hr Gummistøvle!