lørdag den 16. marts 2013

Rhodos 29/4 - 6/5 2012 (del 1)

Rhodos er ikke velbesøgt af birdere, da Lesbos er et meget bedre alternativ, når det kommer til fuglediversitet. Der findes derfor meget få turrapporter fra øen. Jeg havde ikke meget tid til rådighed, da turen var en udpræget familietur, men de første to timer hver morgen inden familien vågnede, kunne bruges på fugle. Jeg havde en bil til rådighed på hele turen, så jeg havde udmærket mulighed for at komme rundt på øen.

De første to dage blev brugt i lokalområdet nær hotellet ved Kalithea, som ligger få km syd for Rhodos By på østkysten. Yellow-legged Gull, Crested Lark, Common Swift, Common Kestrel, Barn Swallow, Common House Martin, Sand Martin, Sardinian Warbler, House Sparrow, Hooded Crow, European Greenfinch og Eurasian Collared Dove var almindelige arter på lokaliteten.

Fra hotellet sås en indtrækkende Western Marsh Harrier (hun), og et par Red-rumped Swallows fløj rundt sammen med de talrige svaler over hotellet. I hotelhaven sang to Eastern Olivaceous Warblers og to Eurasian Reed Warblers meget vedholden. På et øde område syd for hotellet sås Woodchat Shrike 8, Tawny Pipit, White Wagtail og Common Black-headed Gull 2.

I det kuperede landskab vest for hotellet var der lidt mere at kommer efter og på et par timer sås Common Buzzard 2, Long-legged Buzzard, European Turtel Dove, Tree Pipit 3, Whinchat 2, Eurasian Reed Warbler 2, Spotted Fluecatcher 4, Blue Tit 10, Eurasian Jay og sidst men ikke mindst en ny verdensart til mig med fire individer af European Roller.
Woodchat Shrike var almindelig langs østkysten
Whinchat sås hyppigt i det kuperede landskab
Sardinian Warbler var almindelig langs hele østkysten
Spotted Flycatcher var skuffende nok den eneste fluesnapperart jeg så på turen.
Starred Agama Laudakia stellio var almindelig indlands.
Eastern Olivaceous Warbler var almindelig langs hele østkysten
European Roller. Fire individer sås sammen tæt ved hotellet. En art jeg ikke tidligere har set nævnt i de få turrapporter der findes for øen.
Hvid House Sparrow.
Lindos (den hvide by) ligger på østkysten af Rhodos og er et yndet turistmål. Det er den eneste af Rhodos tre antikke byer som stadig består som bysamfund pga. dens store naturhavn. Jeg besøgte byen sammen med familien, og observationerne er der derfor meget spordiske. Jeg fandt hurtigt en Alpine Swift mellem de mange Common Swift over borgen. Et par Red-rumped Swallows kunne nydes på tæt hold og en Black-eeared Wheatear han sang for fulde gardiner fra en klippe i nærheden. Ud over det kan en syngende European Goldfinch nævnes som ny tur art.

Lindos. Faktisk et meget fint sted.
Lindos og det typiske kysthabitat.
Dagen efter besøgte jeg et udtørret floddelta ved byen Afantou. Det gav ikke meget udover en masse sangere (Eastern Olivaceous Warblers 20, Eurasian Reed Warblers 10 og Sardinian Warbler 10), og de eneste nye turarter var European Bee-eater og Northern Wheatear. På vej hjem stoppede jeg ved en lille plantage tæt på hotellet og fik set en fin han Blue Rock Thrush.

Blue Rock Thrush ved Kalithea
Eftermiddagen blev brugt ved Monte Smith i Rhodos by. Stedet er kendt for mange sangere og fluesnappere, men der var fuldstændigt dødt ved mit besøg. Eneste ny turart var Yellow Wagtail.

Foto og tekst: SSL

Ingen kommentarer: