lørdag den 30. januar 2010

Möwen auf den hafen - noch einmal - 29/1-2010

Fredag var jeg med ALM nede på Århus Havn og gøre den usikker. Vi startede med at se den sædvanlige 5K Kaspiske Måge, den Sorthovedede Måge og hele to leucistiske Hættemåger på "pier 0". Desværre lykkedes det ikke at få gode fotos af den Kaspiske, idet den forsvandt, da vi ville køre tættere på og få bedre fotos i en bedre vinkel. Siden så vi to adulte Sildemåger og en adult Middelhavsmåge ude i østhavnsbassinet, som er delvist isdækket og således lettere at tjekke for måger. Århus Havn kan vel ikke være andet end det bedste mågested i landet p.t?

Øverst til venstre en ny leucistisk Hættemåge, som har hvid ryg og sorte håndsvingfjer. På billedet til højre ses samme fugl sammen med den sædvanlige flødefarvede leucistiske Hættemåge (nederst). Sidstnævnte er vist mindst 6-7 år gammel. Nederst til venstre ses den Sorthovedede Måge, som overvandt sin nytårskrise og ser fit ud igen. "Pier 0", Århus Centralhavn, 29/1-10. Fotos: RSN.

Fire dogmebilleder: På de tre billeder fra "pier 0", 29/1-10 ses den sædvanlige 5K Kaspiske Måge, som blev opdaget af SSL 21/12-09 og siden er set en håndfuld gange, bl.a. ved Egå Marina 17/1-10 af ALM (se billede i nederst i indlægget). Bemærk bl.a. de tynde ben. På det sidste billede ses en adult Middelhavssølvmåge ude ved DLG på østhavnen. Den er sandsynligvis identisk med denne fugl, men kommentarer modtages gerne. Fotos: RSN.


Middelhavssølvmåge adult, Århus Østhavn, 29/1-10. Video: RSN.


Sildemåge adult, Århus Østhavn, 29/1-10. Fuglens rygfarve var svær at vurdere grundet det meget fremskredne mørke. Men ud fra hoved/brysttegning er det nok en ny i forhold til graellsiien der har huseret tidligere på vinteren. Video: RSN.Sildemåge adult ssp. ?, Århus Østhavn, 29/1-10. Kunne være identisk med graellsiien fra tidligere på vinteren. Dog virkede den mørkere. Dvs. 2-3 Sildemåger på Århus Havn denne vinter. Foto og video: RSN.

Kaspisk Måge 5K, Egå Marina, 17/1-10. Foto: ALM.

RSN, 30/1-2010.

Ingen kommentarer: