onsdag den 18. april 2012

Mandarinand Aarhus Østhavn

Søndag d. 11/3 fandt lokale Ivan Zink Nielsen en Mandarinand på Århus Østhavn. Grundet debatten om en skudt fugl oprindeligt ringmærket i Tjekkiet fra Bjerregrav Mose blev anden twitchet af de fleste lokale ornitologer. SSL forlod sågar madlavningen for at krydse den eksotiske and (enhver mulighed for at komme længere foran KO skal udnyttes). Lørdagen var gået med gilde hos Erik Dylmer i det Midtjyske, hvorfor tømmermændene hos nogle var ganske store (host, host, RSN). Anden var flot og ret sky. Den fløj meget i den korte periode vi var på lokaliteten og bar ingen ringe. Dagen efter blev anden set af FSH i en kort periode om morgenen, hvorefter den forsvandt og ikke blev set siden.

10/3 Indiana Jones (KO) og Hr. Lund nyder Gummistøvlens historier fra de varme lande.
 
11/3 Vi prøvede forgæves at fodre anden med toastbrød, hvilket desværre ikke virkede

11/3. Mandarinænder er forholdsvis sjældne i Aarhus området, dog holdt en undsluppen fugl til på nordsiden af Årslev Engsø i flere år. Denne er dog ikke set i adskillige år.

I Centralhavnen kan man stadig se en diluted Hættemåge, som efterhånden har været der hver vinter i mange år. Desværre er vores ellers fast sorthovede måge overhovedet ikke set denne vinter. Sidste vinter var fuglen i lidt dårlig stand mod slutningen af dens ophold, hvorfor den måske er død? En anden forklaring kunne være, at artens normale opholdssted i Centralhavnen er jævnet med jorden. Faktum er dog er Børnenes Kontor ved Domkirken ikke har haft fint besøg denne vinter.

11/3 Aarhus Centralhavn

RDN

Ingen kommentarer: