torsdag den 14. februar 2008

På ny rette mand i førertrøjen!

Undertegnede tog i går aftes et kæmpeskridt mod tronen af "Århus Amt"-listen ved at krydse to uglearter på vej fra Århus til middag hos JJI i Hyllested ved Ebeltoft.

Først så jeg en Sneugle sidde på en pæl langs motorvejen. Bestemmelsen var ganske givet i orden, da fuglen havde fjerklædte tarser og var næsten helt hvid. Lidt senere flyver en ugle over vejen i billygteskæret. Sagen var klar - Slørugle af racen alba. Ingen anden ugle på den størrelse er så lys. Fedt nok, tænkte jeg! Jeg ringede til resten af Århusbirderne (RDN og SSL, red.), og de syntes ikke at dele min entusiasme vedrørende de gode fund. Efter lidt overvejelse droppede jeg obsene og blev enig med mig selv om, at næste gang jeg skulle se Slørugle i billygteskær, måtte jeg hellere kalde det en guttata og så fortælle, at jeg så orange dækfjer på undersiden. Det virker mere troværdigt, synes jeg.

Spøg til side! Ved Glatved Kalkbrud hørte jeg både Stor Hornugle og Skovhornugle, som hhv. blev mine arter nr. 250 og 251 i amtet. Tillykke til mig. Det var samtidig to nye arter for vores hold i Landskampen. HLL så i dag Kongeørn ved Eskeplet, hvorved Århus United nåede op på 145 arter.

RSN, 14/2-08.

5 kommentarer:

SSL sagde ...

Du glemte et ”spøg til side!” efter Ebeltoft. Du ved udmærket godt, at ”tronen” er min, du har den blot til låns for en kort bemærkning.
SSL

RSN sagde ...

KO har siden været ude ved Glatved og Birkesig Grusgrave to gange og har kun haft Store Hornugler, men med to forskellige kald - svarende til han og hun.
Også han var troede først, det var Skovhornugle, men så siden fuglen og kunne se, det var en Stor Horn, der tudede med et han-kald, som oftest lød entonet og meget kort, vil jeg pointere til mit forsvar.
Desuden har han set området ved dagslys og siger, at der ingen oplagte steder til Skovhornugle er der omkring, hvor jeg hørte fuglen. Så jeg må nok bide i det sure æble og trække min Skovhorn tilbage, selv om jeg ikke er meget for det. Øv, øv, øv.
En glimrende side til uglelyde er her: http://www.owlpages.com/sounds.php

SSL sagde ...

Det blev godt nok en kort fornøjelse. ;-)
SSL

Anonym sagde ...

Apropos ugler og Glatved:
Har I noget kendskab til den DofCall melding der kom i torsdags omkring syngende spurveugle onsdag eftermiddag ved Rugård camping?
er der nogen på sagen?
Og hvem er Skh?

Mvh
Mark Hammond

SSL sagde ...

Hej Mark.
Der vil helt sikkert blive tjekket op på uglen når vejret bliver bedre. Så vidt jeg ved, var det samme person som fandt den Store Skrigeørn derude sidste år. Kan desværre ikke huske navnet.
RSN ved mere om sagen end jeg, men ligger pt. med over 40 i feber.

Venlig hilsen
Stephan Skaarup lund