lørdag den 9. februar 2008

Svar på gættefugle januar 08

Hermed svarene på gættefuglene. I alt gættede 14 personer, hvor af blot to havde alle rigtige, én havde fire rigtige, 10 havde tre rigtige, og én havde to rigtige.

5 rigtige: Nikolaj Noel Christensen og Kent Olsen.
4 rigtige: Andreas Bruun Kristensen
3 rigtige: Lasse Braae, Morten Kofoed Hansen, Rolf Christensen, Henrik Haaning Nielsen, Michael Højgård Hansen, Rasmus Strack, Jan Speirmann, Sanne Busk, Mathias Blicher Bjerregård og Niels Aagaard.
2 rigtige: Palle Jensen.

Tak til alle deltagere, som forhåbentlig vil deltage i næste runde, der snart vil blive præsenteret.

Billede 1: Rundens sværeste fugl. Alle havde gættet, at fuglen på billedet var en stenpikker af en art. Der var gæt på Stenpikker, Middelhavsstenpikker, Isabellastenpikker, Nonnestenpikker samt det rigtige Ørkenstenpikker, hvilket kun fem gættede. Kombinationen af et ret utegnet hoved med svag øjenbrynsstribe bag øjet, varmt sandfarvet helhedsindtryk, lille næb på et ret lille rundt hoved, sandfarvede mellemste dækfjer med sorte centre, sandfarvede store dækfjer, sekundærer og hånddækfjer udelukker alle andre stenpikkere end Ørkenstenpikker hun. Ved kraftig forstørrelse synes jeg desuden, at man aner sort basis på de yderste halefjer. To andre billeder af fuglen, som er fotograferet 30/11-05 ved Strandgården, Vest Stadil Fjord ses heunder.

Fotos: RSN.


Billede 2: Der var gæt på to arter, Brudeand og det rigtige Mandarinand (hun), hvilket 13 gættede.
Brudeand kan bl.a. udelukkes på den smalle "brillestang" bag øjet samt de store velmarkerede pletter på brystet. Et større billede af fuglen, der er fotograferet ved Thise, Brønderslev 24/12-07, kan ses herunder.

Foto: RSN.


Billede 3: Der var gæt på Sortstrubet Bynkefugl, Sangdrossel og det rigtige Grå Fluesnapper. Ni gættede den Grå Flue. Det store let-toppede hoved med et ret stort næb er typisk for arten. Et bedre billede ses nedenunder. Fotoet er fra Alanya, Tyrkiet, 23/9-07.

Foto: RSN.


Billede 4: Der var gæt på Tornirisk, Hvidsisken og Stor Gråsisken, som også var det rigtige, hvilket 13 gættede. Tornirisk kan udelukkes på bl.a. det sorte område omkring næbbet samt gult næb. Det røde bryst afslører, at det drejer sig om en han. Fuglen har for langt et næb, for meget rødt på brystet, for kraftige flankestriber og for velmarkeret undergumptegning til at være en Hvidsisken han. Lille Gråsisken kan udelukkes på manglende mokkabrunt indslag på kind, bryst og flanke. Lille Gråsisken bliver dog mere grå ved slid henad foråret og sommeren. Et andet billede af fuglen, der er fotograferet i Gellerup, Århus 18/12-06, kan ses nedenunder.

Foto: RSN.


Billede 5: Der var gæt på Hedepiber, Skærpiber og Bjergpiber, hvilket også var det rigtige. Seks personer gættede dette. Både Hede- og Skærpiber kan udelukkes på den varmt farvede rødbrune overgump. Fuglen har desuden hvide halesider, brunlig ryg, og ret lys flanke (ses på højre side), hvilket udelukker Skærpiber. Øjenbrynsstriben er ikke særlig velmarkeret på denne fugl, hvilket er usædvanligt. Dette kan lede tankerne hen mod Hedepiber, men udfra de nedenstående billeder af samme fugl fra Århus Østhavn 6/12-06 kan denne udelukkes udfra bl.a. den meget renttegnede hvidlige bug med smalle flankestriber.

Fotos: RSN.

2 kommentarer:

niels aagaard sagde ...

Hej Rune.

Whats up ?

Det kan umuligt være den 8.februar endnu !!!!!!!!!!!
............eller osse er der ikke nævnt noget årstal ........

Her blir man udelukket fra sin åbenlyse førerposition pga politisk-korrekte formalia.
Noget med udskiftede billeder - Hello!! Skal den slags tjekkes før eller efter korrekturen (just asking)
Man må - naturligvis - græmme sig.

Pkt 1) Uanset om "nogen" (ingen nævnt, ingen glemt) MIDT I TURNERINGEN ændrer på konditionerne og skifter billeder ud, så vi, der holder hjulene i gang derude (="samfundet" Slå det evt op på wikipedia), ikke får en kinamands chance for at blære os; så må man dog give os kredit for de 100 % korrekt bestemte dyr, som man - omend ført bag lyset - dog allerede har fortalt jer (dig!?!) om.

Enhver kan se, at det er en Bjergpiber, så det er kun rimeligt, at tvivlen kommer ham (=mig) til gode!! ½+ points!

Den Grå Fluedims havde jeg måske-og-måske-ikke gættet. OK jeg er large, 0 points for den.

De tre lette (ørken+mandarinus+ (det overordenligt kvalificerede gæt på) Stor Gråsisken kan du vel for ##&=╚Õ║ ikke tage fra mig). De var gættet. Hallo!! Uorden i indbakken ??

Summa 3½-4 rigtige (bare det blir flere end stringeren i Skagen, er jeg tilfreds).

Med ønske om lidt mere orden i "papirerne" fremover forbliver jeg Deres forbindtlige tjener

samt og med kærlig hilsen
niels

RSN sagde ...

Hej Niels.

Du tildeles hermed 3 point og en hæderlig placering midt i feltet. Det ville være uretfædigt overfor de andre deltagere at give dig point for andre en dem, du allerede havde gættet: Ørkenpik, Mandarin og Stor Gråsisken.

Beklager de ændrede konkurrenceforhold, men justitsmord finder sted overalt ;-)