mandag den 28. april 2008

Svar på gættefugle april 08

Hermed svarene på gættefuglene fra april. Der var fem billeder med fem arter på, hvor hver art giver ét point. Billederne var lettere end forrige runde, idet de fleste gættede tre eller flere rigtigt. Dder generelt var få rigtige svar. I alt gættede syv personer, hvoraf én havde alle rigtige, fire havde fire rigtige, én havde tre rigtige og én havde ét rigtigt svar.

Efter tredje runde er stillingen blandt de, som har gættet alle tre runder, dermed som følger:
16 point: Andreas Bruun Kristensen.
15 point: Kent Olsen og Jan Speiermann.
14 point: (Sanne Busk+Stig Kjærgaaard Rasmussen) og Palle Jensen.
11 point: Morten Kofoed Hansen.
8 point: Mathias Blicher Bjerregård.

Førerfeltet bestående af ABK snublede derved i denne runde, og KO og JSp ligger blot ét point bag ham, mens SB+SKR og PJ er to point bag ham. Med to runder tilbage er alt dermed åbent.

Billede 1:
Fuglen er en Sibirisk Sortstrubet Bynkefugl, hvilket alle pånær én gættede. Har man først sporet sig ind på, at fuglen er en smådrossel, kan alle andre arter udelukkes på basis af den lysebrune stribede ryg, renhvide strube og vigtigst flødefarvet til hvidlig overgump. Billedet er taget af Klaus B. Fries 5/10-03 ved Husby Strand, Fyn.

Billede 2: Alle pånær én gættede, at fuglen var en ganske almindelig Tyrkerdue. Det alternative gæt var Skoggerdue, som udfra billedet ikke kan udelukkes, må jeg indrømme. Billedet er taget af SSL i Århus 29/7-04.Billede 3: Alle pånær én gættede, at fuglen er en Hvidkronet Stenpikker. Eneste alternative gæt var Sørgestenpikker, som kan udelukkes på, at det sorte på bugen slutter lige før benene, hvor det hos Sørgestenpikker slutter bag benene. Desuden kan man lige ane den hvide krone på begge sider af næbbet, hvorfor fuglen er 3K+ og ikke 2K, som flere ellers tilføjede. Et andet billede af fuglen, der er fotograferet i Sharm El Sheikh 6/2-08 af RSN, kan ses herunder.Billede 4: I alt tre personer gættede, at fuglen på billedet er en Høgeugle. Alternative gæt var
Nathejre, Berberfalk og Mosehornugle. Fuglen flyver opad mod højre i billedet. De hvide skuldre på fuglen afslører og den ret lange hale, at det er en Høgeugle fotograferet af RSN ved Korsø, Hanstholm, 24/12-05.
Billede 5: At den dykkende fugl på billedet er en Lomvie, gættede tre personer. Ellers var der gæt på Søkonge og Vandstær. Sidstnævnte kan udelukkes på den hvide undergump og bug. Kombinationen af brunlig overside og mørke ben passer bedst på Lomvie af alkefuglene. Desuden synes jeg, at man kan ane lidt stribning bagerst på flanken lige over vandplasket. Billedet er taget af René Larsen i Hirtshals Havn.

Ingen kommentarer: