søndag den 11. maj 2008

Gjerrild 10. maj

Weekend i Århus, så skal der produceres. Eller i hvert fald prøves på. Fredag aften blev brugt på at producere en mindre brandet, hvorfor det var to noget trætte birdere (KO og RDN), der drog ud fra Århus kl 0420. På vejen derud tjekkede vi flere oplagte steder for Flodsanger, men desværre uden held.
Morgenobsen ved Gjerrild startede lovende, der var godt med Afrikatrækkere i og på krattene (Bynk, Pik, Skovs, GråFlue, BFlue). Dagen skulle vise, at blive særdeles god for Skovsanger, hele 8 fugle hørtes, dagstotalen således nok et godt stykke over de 15!!!!
Morgenobsens clou var dog en Sorthovedet Måge fundet af KO. Sorthovedet Måge er ret sjælden i det tidligere Århus Amt, dog ikke pointart i landskampsregi.... Pudsigt nok ankom LTP fra Team Randers lige akkurat for sent til at se mågen.... De mangler den vist i Landskampen. Lokale Anders Rasmussen ankom også og kunne berette om hele 11 Lærke- og to Aftenfalke, som havde fourageret aftenen forinden over reservatet... Dem så vi desværre ikke. Jeg selv bommede en biæder, da jeg simpelthen hørte den for dårligt. De andre kiggede efter sorthovedet og nåede kun muglivis/måske at høre noget, som kunne have været et enkelt biæderlignende kald. Mega træls, men vi på Team Århus bestræber os på en høj grad af seriøsitet!!!!!! Derfor også den store mængde fotodokumentation! Resten af morgenobsen gav Lærkefalk og Blå Kærhøg, sølle... Kærhøgen fik dog lige pulsen op. Rovfugletrækket ved Marshøj var ikke eksisterende; Lærkefalk og årets første Hvepsevåge var eneste nævneværdige obs. Vi tjekkede herefter marker uden held, hvorfor vi satte kursen mod Nordstranden igen. Vi skulle jo lige have en bunke falke til aften, disse udeblev dog og vi måtte nøjes med en Fiskeørn og en Ringdrossel. Resten af aftenen blev brugt på at tjekke marker og krat på kyststrækningen mellem Gjerrild og Fornæs; Gulvip200, Bynk4, Stenpik25 og Temryle2 blev det bedste. En lang dag sluttede ved bussen i Feldballe kl 2120.....

Morgenobs v Gjerrild Nordstrand. KO ses!

Skovsanger, han. Lokket til at pishen fra KO's side. Dette ser ud til at virke ret godt på denne art.

Sorthovedet Måge adult fugl rastede på revlerne mod nordvest.

Tekst og fotos: RDN

Ingen kommentarer: