lørdag den 3. maj 2008

Djurslandssats tur 7 - 30/4-08

Efter sidste weekends succestur til Gjerrild med KO, tog alle Århusbirderne (RDN, SSL og RSN) onsdag morgen den 30/4 til Gjerrild igen.

Kort sagt endnu en forrygende dag, som dog stadig ikke når 27/4 til sokkeholderne. Det bedste var Stor Skrigeørn igen (samme fugl) samt 2K Islom. Derudover skal nævnes: Ni Rødlommer, to Sortlommer, Sort Glente, Vandrefalk, 13 Traner, Britisk Sildemåge og to Skovsangere. Herunder ses dogmedokubilleder af det meste, vi så. RDN lægger snarligt billede(r) på af den Sort Glente.

Lommefilosofi. På dette pædagoiske billede, ses hvordan Sortstrubet Lom blot opfattes som en lille klat i forhold til Islommen til venstre. Foto: RSN.


2K Islom. På dette dogmebillede ses de for storlommer karakteristiske klumpfødder. Fuglen kom sammen med en 2K Sortlom, som overhalede Islommen, og gjorde sammenligning mulig! En mere udførlig beskrivelse af Islommen kan se her.


3K Stor Skrigeørn. Samme som sås 27/4 med KO. Desværre de eneste billeder, vi fik af fuglen, da den kun kom tæt på en gang kortvarigt. Fotos: RSN.


Sildemåge graellsii-type adult. Nederst til højre ses dens makker en ganske normal intermedius. Fuglen var usædvanligt kraftig og stor. Kan man udelukke hybrid SildeXSølvmåge? RDN har billeder af den åbne vinge, som snarligt vil blive lagt på. Fotos: RSN.


RDN og SSL. Sidstnævnte tør-øver til Århusmesterskaberne i synkronsvømning, som de to har tilmeldt sig efter deres marathondrømme brast for to forår siden.


Dagen afsluttedes med en Kirkeugle på et gammenkendt sted. Foto: RSN.

RSN, 3/5-08.

Ingen kommentarer: