mandag den 23. februar 2009

Sinai birding – dag 4 – onsdag 14/1

Eftersom RSN er immigreret til Australien, vil jeg prøve at få afsluttet vores tur til Egypten. Det betyder desværre, at I må undvære billeder af de tre deltagere.

Nabq nationalpark var målet, og til formålet havde vi allieret os med vores taxachauffør Jaws. At han virkelig var en taxahaj, fik vi desværre en ubehagelig smagsprøve på senere. Alt i alt havde vi ikke de store problemer med politiet i parken, selvom SSL opførte sig ret så paranoidt til tider. Langs kysten fik vi bogført arter som: Mangrovehejre 2, Revhejre 10, Ørkenpræstekrave 5, Hvidbrystet Præstekrave 15, Sodfarvet Måge 15, Stor Sorthovedet Måge 5 ad, Rovterne 8, Isfugl 3, Gråfisker 3, Isabella Stenpikker, Klippestenpikker 2, Hættestenpikker, Ørkenravn 5 og Sydlig Stor Tornskade.
Vi valgte at køre hjemad igennem Wadi Kid, men turen var virkelig en skuffelse. Der var fuldstændigt fugletomt, og vejen var virkelig ringe. Jaws var heller ikke helt tilfreds, da han åbenbart var ude af stand til at køre kontrolleret. Efter turen ville han selvfølgelig have ekstra penge, eftersom vi åbenbart havde ødelagt hans taxa. Vi kunne dog ikke se, at det var vores problem, da det var ham selv, der påkørte flere større sten på vejen hjem. Taxaen fejlede i øvrigt intet! Det endte ud i en større diskussion, og Jaws blev meget oprevet og kaldte flere gange SSL en ”bad man”. Sådan en superheltekompliment gik ikke ubemærket hen, så SSL valgte at betale manden, så vi kunne komme videre.

Operation Namaquadue fortsatte om eftermiddagen ved Old Sewage, men desværre uden held. Heldigvis havde vi virkelig gode obs af en 2K Kejserørn samt to 2K Høgeørne. Lokaliteten var i øvrigt eneste sted, vi så Landsvale på turen.

Aftensmaden blev indtaget på MacD, da ”faraos forbandelse” for alvor havde gjort MoN i tvivl om sin egen udødelighed. Det havde dog den fordel, at aromaen ved diverse rensningsanlæg var behagelig i forhold til hotelværelset.
2K Høgeørn

2K Kejserørn

Steppevåge

Ørkenravn

Klippestenpikker

Revhejre

Gråfisker

Fiskeørne "No fishing"

søndag den 22. februar 2009

Ringmærket Vandrefalk i Årslev Engsø

Vi har netop modtaget en mail fra Morten Jenrich om en ringmærket Vandrefalk fra Årslev Engsø. Fuglen har været stationær ved engsøen et stykke tid og kan findes i elmasterne i vestenden.

Info:
” På venstre fod en smal rød ring. På højre en tofarvet ring med mørk blå som top og rød som bund. Desværre lykkedes det ikke at aflæse inskriptioner på den tofarvede ring, men de er der.
Farvekombinationen kunne tyde på en norsk fugl, men jeg afventer bekræftelse på dette.”

Vi vil gerne opfordre alle, som besøger engsøen, til at være ekstra opmærksomme på falken, så vi kan få ringen aflæst helt korrekt. Tag gerne billeder af fuglen!

Foto: Morten Jenrich

Mere Cairns

I faar lige lidt flere vaderbilleder at muntre jer med. I dag har jeg ledt forgaeves efter Kasuar, Noisy Pitta og Buff-breasted Paradise Kingfisher uden held paa Mt. Whitfield lidt uden for byen. Pittaen skulle vaere meget svaer, der er er aabenbart slet ikke Kasuar paa lokaliteten, men isfuglen skulle kunne ses, jeg gik bare ikke langt nok op ad bjerget. Til gengaeld opdagede Johanne en forbiflyvende Black Bittern i en naerliggende park, som hun dog raabte ud som Revhejre paa trods af, at hun egentlig mente Mangrovehejre :-) At det saa viste sig at vaere noget endnu bedre var bare fedt...

Lattermaagen er i oevrigt pp.

RSN, 22/2-09.

Vadefuglekig paa Esplanaden.


Oerkenpraest med Roedhalsede Ryler og maaske en Mongol i baggrunden.


Mongol i midten.


Grey-tailed Tattler.


Terekklirer, Oerkenpraest, Lille Kobber, Kaempe-, Krumnaebbede og Roedhalsede Ryler.


Australsk Pelikan.


Smaaspover racen variegatus.


Hvor mange og hvilke arter?


Skaal!!!

fredag den 20. februar 2009

Latter i Cairns

Hygger her i varmen i Cairns, hvortil Johanne og jeg ankom i dag. Naesten den foerste fugl, jeg saa var en Lattermaage ved stranden sammen med de lokale Silver Gulls. Senere erfarede jeg, at maagen havde vaeret pp i tre uger....
Ellers masser af vadere, laekker poel ved stranden og masser af flyvende hunde udflyvende om aftenen. Cairns er super flot med kyst, mangrove og bjerge rundt om byen.

Spectacled Flying Foxes over vores hostel.

Oriental Curlews.


2K Lattermaage med Silvergulls.


RSN, 20/2-09.

tirsdag den 17. februar 2009

Kbh 15/2

Søndagen stod på brunch med kæresten på Islands Brygge, hvorfor et kort visit til Ravelinen/Christianshavns Vold var oplagt. Igennem længere tid er der fra denne lokalitet meldt om en adult middelhavssølvmåge. Det blev desværre ikke til nogen adult Middelhavssølmåge, men jeg fandt dog endnu en Omissus, denne endda med mørkt øje. Et træ med 55 Silkehaler blev således bedste obs. På vej hjem sås 245 silkehaler overflyvende ved Kongens Nytorv.

Sølvmåge, Christianshavns Vold. Første gang jeg har set kombinationen af gule ben og så mørkt øje hos sølvmåge.

Sølvmåge, Christianhavns Vold. Læg mærke til farven i mundvigen, som umiddelbart virker meget mørkerød, hvilket ikke skulle være helt normalt for sølvmåge.

Sølvmåge, Christianhavns Vold. Hånden afslører altid en stor gulbenet måge.
RDN


København 14/2

Lørdagens fantastiske vejr skulle udnyttes til at få skudt nogle flere shots med det nye kamera. Søerne blev tjekket for måger, som grundet det kolde vejr stod noget mere koncentreret end vanligt. Ingen sjove måger blev dog fundet. To knarænder i den nordlige del af Peblingesø var faktisk sjoveste observation. Jeg besluttede mig for at prøve andehybriden i Enghaveparken, hvor der også ville være mulighed for en sjov måge eller to. Anden blev fundet straks efter ankomst, hvor den solede sig på isen blandt gråænder. Det blev ikke til nogle gode måger, en enkelt Omissus havde dog gulere ben end normalt og fik kortvarigt pulsen op, men hånden var desværre totalt skod for denne art. På vej hjemover besøgtes Frederiksberg Have dog uden nogle nævneværdige observationer.


Sølvmåge (samme som på billedet nedenunder), Enghaveparken.

Sølvmåge, Enghaveparken.

GråXSpidsand, Enghaveparken.

RDN

onsdag den 11. februar 2009

Singapore

Staar i SIngapore. Ti minutters kigning ud af vinduerne fra lufthavnsterminalen producerede en Huskrage og tre Almindelig Mynaher. Sidstnaevte er jo megatrash, men ikke desto mindre ny art for undertegnede. Lander i Darwin i nat og haaber, at faa bogfoert masser af australske arter i loebet af morgendagen.
Varme hilsner fra RSN in transit, 11/2-09.

tirsdag den 10. februar 2009

Vestjylland 7-8/2

SSL, JN og undertegnede tilbragte weekenden 7-8/2 i Vestjylland med det primære formål at forøge landskampslisten for Østjyllands Tophold. Dette lod sig dog ikke gøre, selvom flere spændende fund blev gjort; Lapværling25, Moseugle, Bjerglærke30, Tundrasæd2, Sortgrå10.


Nøddekrige, Ringkøbing.

Lille Bjergand, Skjern Enge.


Tundrasædgås, Harboøre Tange.


Hvidvinget Måge, Thyborøn Havn.

Lapværling, Vest Stadil Fjord.

RDN

mandag den 9. februar 2009

Sinai birding - dag 3 - tirsdag 13/1

Ovenpå den forrige dags strabadser med politi, taxi-chauffører m.v. blev dagens fugleprogram mindre hardcore end de forrige dage.

MoN tidlig morgen. Mavebøvl aka "faraos forbandelse" er kendt af mange Egypten-rejsende og kan som sådan betragtes som noget, der egentligt hører sig til en vellykket ferie i Egypten, mente MoN.

SSL foran Falcon Inn om morgenen.

Efter morgenmad fik vi Jaws til at køre os op til Naama Bay Sewage Treats, hvor vi birdede fra 07.45 til 14.20.
Igen bød lokaliteten på masser af rovfugle, lidt vadere, pibere samt andet godt. Det mest overraskende var hele fire Munkegribbe og én Gråsejler. Og igen ledte vi efter den Rødhalede Stenpik uden held i wadien NV for renseanlæget.

Ti storke i pose er bedre end én i hånden. Renseanlæget bød på masser af døde fugle, især storke, som opsynsmændene samlede i poser.

Vinge fra fugl sp. Vingen var skønsmæssigt ca. 30 cm lang. Måske er svaret indlysende, men vi har ikke lige kunnet knække artstilhørsforholdet.

Det mest spændende fra obsen var: 1 Lille Lap, den samme 2K Hvid Pelikan, 700? Hvide Storke, 1 Fiske- og 2 Silkehejrer, 4 Munkegribbe, 3 Steppevåger, 1 2K Ørnevåge (ssp. cirtensis udfra størrrelsen), 1 2K Kongeørn, 3 (2 ad. + 1 3K) Høgeørne, 7 (6 2K + 1 ad.) Kejserørne, 9 Sporeviber, 1 Hvidbrystet Præstekrave, 1 Dværgryle, 3 Dobbeltbekkasiner, 2 Sortklirer, 1 Gråsejler, mange Blege Klippesvaler, 2 Hede-, 5 Eng-, 10 Rød- og 30 Bjergpibere, 6 Blåhalse, 1 Hætte-, 1 Isabella- og 2 Ørkenstenpikkere.

Sporeviber. Foto: SSL.

2K Steppevåge. Foto: SSL.

Silkehejre. Foto: SSL.

2K Munkegrib. Foto: SSL.

2K Kongeørn. Foto: SSL.

2K Kejserørn. Foto: SSL.

Isabellastenpikker. Foto: SSL.

Hvide Storke med Naama Bay i bagrunden. Foto: SSL.

Høgeørn (ad. + 3K) med Hvid Stork. Foto: SSL.
Hedepiber ssp. japonicus. Foto: SSL.

Bjerpiber ssp. coutelli. Foto: SSL.

Rødstrubet Piber. Bemærk bl.a. brede, sorte rygstriber og plettet overgump. Foto: SSL.

Efter Naama Bay Sewage Treats bød dagen ikke på mere birding, men i stedet lidt afslapning på hotellet, hvorefter MoN og RSN tog til Ras Um Sid for at snorkle. Snorklingen var super med bl.a. fire Dragefisk i flok.

To flotte ungersvende med en charmerende solbrun teint.

MoN slapper af på stranden ved El Fanar Beach/Ras Um Sid.