lørdag den 22. august 2009

Endelig Hø

Århus 22/8-09
Efter sidste weekends forgævedes forsøg på at se Orange Hø skulle det lykkedes i denne. RDN hjemme fra Lofoten og SSL hjemme fra Nors Sø, det kunne ikke gå galt. SSL skulle afhente mig i Gallohaven, men for første gang i umenneskelige tider var han forsinket. Dette gav mig muligheden for 10 minutters obs. Der gik ikke lang tid førend en Hvid Stork (anden obs fra Gallohaven) kom glidende i pæn højde... Lækkert! Ringede straks til SSL, men han var stadig på Dr. Margrethes Vej (et godt stykke fra Gallohaven). Han ville dog prøve storken, så snart han var nord for Riis Skov (han dyppede dog..).
Vi rykkede straks til en lokalitet nord for Århus, hvor Erik Dylmer havde fundet Orange Hø. KO havde meldt dyrene for to dage siden, så vi var ikke alt for optimistiske, men håbede, at han havde fået fyldt høloftet med dyrene fra Agri;-)....
Vel fremme ved lucernemarken (den er stor og fræk) fulgte vi EDY's fantastiske vejledning og fandt straks en Orange Hø. Stemningen var god!! Vi brugte en times tid på lucernemarken og fik dokumenteret dyrene, hvorefter vi forlod marken igen. Den eksakte stedbeskrivelse kan desværre ikke oplyses på nettet, da vi ikke ønsker, at dyrene skal fanges. Vi er dog friske på tips til folk, som kun bruger kamera og ikke lugter af æther!
Dagen sluttede med en adult Vandrefalk hun. Det kan nævnes, at vandrefalke kan flyve minimum 90 kilometer i timen i lige flugt;-).

RDN dokumenterer Orange Hø i det Mørke Jylland.

Orange Høsommerfugl i det Mørke Jylland.

SSL og RDN

Ingen kommentarer: