torsdag den 22. april 2010

Lince Iberico

22/4-2010

Spansk los er verdens sjældneste kat. Det har igennem lang tid været fuldstændig umuligt at få den at se, hvis man da ikke har haft et adgangskort til Coto Donana. Det var derfor med stor interesse det lykkedes at opspore et område nord for Andujar i den sydlige del af Spanien, hvor folk med forholdsvis stor succes havde set arten gennem de sidste par år. Spontant blev en tur brygget sammen på 2-3 dage. Turen havde et formål; at se Spansk Los, og at se den godt!
Dette lykkedes til fulde! 4-5 dyr sås, heraf to dyr næsten konstant i en periode på halvanden time. En grundig rapport vil blive udarbejdet, men lidt smagsprøver kan ses nedenunder.

Mouflon

Sørgepik

Spansk Kejser. Hele fire adulte fugle sås ofte i lange perioder.

Spansk Los. Disse to dyr sås bl.a. jage kaniner. Den ene af kattene er formentlig en unge bedømt udfra størrelse.

Dagene går med at søge efter Los. Det kan betale sig at holde øje med stier, som dyrene ofte bruger.

RDN

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

det lyder super spændende, jeg gad godt høre hvordan du bar dig ad med at se de losser... ang. dine muffloner, må jeg nu sige, at de for mig mere ligner iberisk stenbuk - sådan umiddelbart.

mvh

Carl Christian Tofte

RDN sagde ...

Hej Carl Christian

Det er faktisk forholdsvist let at se Spansk Los i terrænet nord for Andujar. Efter vores tur har Kent Olsen og i hvert fald et københavnsk hold også haft held med kattene. Området er desuden rigt på fugle og andre gode pattedyr. I fald du er interesseret kan jeg sagtens finde mere info frem til dig

Moufflonerne er mouffloner;-). Spansk Stenbuk kan ses i bjergene lige øst for Granada, hvilket sagtens kan kombineres med kattene.

Mvh
RDN

Anonym sagde ...

Fåk en fed tur.

det er helt klart mufflon. Stenbuk har meget mere oprette horn, a la alm. ged.
Horn på Stenbuk er også mere ruflede, dvs. der er nærmest takker på forsiden, også hos unge dyr.
Måske er det fordi det er forholdsvist unge dyr, hvor hornene ikke er rigtigt ronnevædderagtige endnu, at CCT skimter lidt stenbuk i dem?
Jeg vil også til spanien og se på vilde dyr!

MVH Henrik Hestbech

RDN sagde ...

Hej Henrik

Det er absolut en fantastisk fed tur. Vi kombinerede med hvalsafari i Gibraltar-strædet (indlæg under Spanien på bloggen), men de fleste pattedyrsfolk kombinerer nu lossen med ulve nordvest for Madrid(Se bl.a. http://www.mammalwatching.com/Palearctic/Otherreports/JK%20Spain_lynx&wolf%202011.pdf). Det er optimalt at tage afsted i marts for de to sidste, mens en tur i juli ville give mulighed for Spækhugger og Finhval i G-Strædet.

Mvh/Rasmus