søndag den 30. december 2012

Kaeng Krachan (1) 10/12-2011

Kaeng Krachan er sammen med Khao Yai de største og mest besøgte National Parker i Thailand. Det er derfor meget vigtigt ikke at planlægge sine besøg i højtiderne! De besøgene kan i disse perioder (kommer an på mængden af Chivas Regal, der er kommet indenbords) godt være meget larmende, hvilket ikke ligefrem øger ens muligheder for gode fugle og pattedyr. Et krydderi til disse to parker er nemlig deres store pattedyrsliste, og det kan faktisk være meget spændende at udforske de små stier fyldt med elefantlort. Pga. vores guide brugte vi ikke meget tid på pattedyr, da han hellere ville drikke øl om natten end ud og lyse, så vi måtte nøjes med almindelige arter som: Northern Treeshrew, Large Flying-Fox, Dusky Langur, Long-tailed Macaque, Stump-tailed Macaque, White-handed Gibon, Common Barking Deer, Black Giant Squirrel, Grey-bellied Squirrel, Pallas Squirrel, Western striped Squirrel, Indochinese Ground Squirrel og Burmese Hare.
Den første dag blev vi primært på hovedvejen og arbejdede os mod toppen. Fuglene søger føde i større flokke med stor diversitet, så ud af ingenting kan det hurtigt blive intenst. Der skal derfor arbejdes hurtigt og effektivt for at få mest muligt ud af flokkene. Nedenunder ses et udvalg af de arter vi så den første dag i Kaeng Krachan. 
Banded Broadbill. En eftertragtet art, som skabte glæde.
Foto: SSL
Banded Broadbill
Foto: RDN
Banded Broadbill
Foto: SSL
Black-and-red Broadbill. Det er svært at få nok af denne familie. Long-tailed Broadbill stod meget højt på ønskelisten, og vi brugte meget tid på de bedste lokaliteter for arten. Desværre måtte vi nøjes med at høre en flok, vi ikke kunne lokalisere. Black-and-red Broadbill er dog en helt fin trøstepræmie!
Foto: RDN 
Hovedvejen og Blue Pitta "hotspot". Vi hørte Blue Pitta på under 30 meter, men det lykkes til stor frustration ikke at se arten. 
Botanik Lund
RDN helt ude i skoven.
Black-winged Cuckooshrike. En art, der skal arbejdes for.
Foto: RDN
Vi havde desværre ikke meget tid til disse fantastiske sommerfugle.
Foto: RDN
Black Giant Squirrel. Meget let i Kaeng Krachan. Det ses alle steder og er rimelig talrig.
Foto: RDN  
Common Emerald Dove. Ses på hovedvejen på vej mod toppen. Sås flere gange i løbet af vores tre dage i parken.
Foto: SSL
Black Giant Squirrel. En virkelig fin oplevelse.
Foto: SSL
Great Iora.
Foto: SSL
Greater Flameback.
Foto: SSL
Mountain Hawk Eagle. Sås flere gange i parken og er ikke helt ualmindelig her.
Foto: SSL
Ruby-cheeked Sunbird. Sås få gange i parken.
Foto: SSL
Violet Cuckoo. En af to fugle, vi så på hele turen.
Foto: SSL
Yellow-vented Flowerpecker. Eneste fugl på turen.
Foto: SSL
SSL

Ingen kommentarer: