tirsdag den 30. marts 2010

Rund fødselsdag og Kongeørn

Weekenden bød på 30 års fødselsdag hos KBC i Aalborg lørdag aften. Også Søren Krigsoffersen og den meget sjældent sete KRN dukkede op for at fejre fødselaren.

Søndag stod den på tømmermænd og birding i området omkring Store Vildmose sammen med min far. Langs Ryåen var det masser af vand og masser af svømmeænder, dog intet sjovt. Det skal hertil siges, at jeg grundet min aktuelle helbredstilstand (jvf. lørdagens fest) ikke var voldsomt grundig. Desuden så vi Pibesvaner, Fjeldvåge, Kortnæbbede Gæs og en afvigende Hvid Vip. Udover nogle sorte plamager på skuldrende og nakken lignede det meget godt en normal alba. Måske er fuglen hybrid, eller kan regn have forårsaget de sorte pletter?

Hvid Vipstjert (ssp. alba?), Toftegårds Enge, NJ, 28/3-2010.

På vej mod Hjallerup kørte vi forbi Thise, hvor vi bl.a. så Rødhovedet And, Ross Gås, Negergås og Hvidøjet And - dog alle bag lås og slå med stækkede vinger :-)

Dernæst kørte vi forbi Grishøjgård Krat, hvor der pludselig sad en ørn på en mark sammen med krager. Fuglen kunne hurtigt identificeres som en ung Kongeørn. Senere fandt jeg ud af, at nærliggende områder har budt på Kongeørn i november og december 2009, hvilket nok er ensbetydende med, at det er samme fugl.

Kongeørn 2K, Grishøjgård Krat, Brønderslev, 28/3-2010.

Dagen sluttede med flere svømmeænder og en overflyvende adult Vandrefalk i Bolle Enge, som var præget af store markoversvømmelser langs Geråen.

Tekst og fotos, RSN, 30/3-10.

Ingen kommentarer: