lørdag den 6. marts 2010

Svar - Gættesjov marts

Her er svarene på gættefuglene fra 1/3.

Hele ti modige kombattanter deltog i konkurrencen. Tre gættere, RoC, ABK og KO, havde alle fuldt hus med seks rigtigt gættede arter. Tilykke med det! Derudover gættede ALM, SeK, SSL, RDN, MWK, MKH og AEC og havde alle mellem tre og fem arter rigtigt.

Gættebillede 1 var en blandet vaderflok fotograferet i Cairns, Australien, 21/2-2009. Den dominerende art er Kæmperyle aka Storryle, mens der er en enkelt Lille Kobbersneppe i odr. Derudover er der en Islandsk Ryle i vidr. til højre på billedet. Denne blev pinligt nok først opdaget efter hjemkomst til DK :-(
Ingen gættede på andre end de tre arter, mens enkelte undlod at gætte på andet en Kæmperyle og Lille Kobber. På billedet er der desuden yderligere en fugl, som jeg ikke ved hvad er? Denne er benævnt med ? på nedenstående billede. Men det bedste bud er efter min mening endnu en Islandsk Ryle, men hvis der er andre bud, så kom med dem!


Gættebillede 2 er som, alle havde gættet, en lærke. Fuglen er som syv ud ti gættede en Lille Ørkenlærke. Resten gættede Ørkenlærke. Det bedste kendetegn på gættefuglen er de kontrastløse tertialer sammenlignet med Ørkenlærke, hvilket kan ses på nedenstående collage med begge arter. Samme fugl kan ses på dette billede.

Ørkenlærke St. Katharina, Sinai, Egypten, 16/1-09 og Lille Ørkenlærke, Ras Mohammed, Sinai, Egypten, 12/1-09.

Gættebillede 3 var det letteste, idet alle på nær én gættede, at fuglene var Spidsænder. Det alternative gæt var Gravand. Endnu et billede af samme fugle ses nedenfor.

Spidsænder, Stensnæs, NJ, 2/9-09.

Gættebillede 4 var rundens sværeste, idet blot de tre vindere gættede, at fuglen er Blåhals. RoC var klog og ændrede sit gæt en time før deadline fra Rødstjert. Alternative gæt var Sydlig Nattergal, Husrødstjert og Rødstjert.

Blåhals (2K han?), Sharm El Sheikh, Sinai, Egypten, 18/1-09.

Tak til alle deltagere.

Tekst og billeder, RSN.

Ingen kommentarer: