søndag den 6. januar 2008

Havnerundfart

SSL og undertegnede var i dag en tur på havnen. I Centralhavnen var der ikke noget nævneværdigt, hvorfor vi hurtigt cyklede ud på Østhavnen. Eller dvs hurtigt er så meget sagt, idet tempoet blev sat af SSL, der virkelig ikke besidder det, man kalder cykelben. Ofte troede jeg, han havde set noget, men fandt så ud af, at han bare holdt hvil for at få syren ud af benene.

Havet syd for Østhavnen bød på minimum 55 Toppede samt en enkelt Gråstrubet Lappedykker, et par hundrede Ederfugle, små hundrede Sortænder, fem Fløjlsænder og en masse måger. SSL håbede på Norddykker, som han utroligt nok mangler i kommunen, men heldigvis fandt vi ikke nogle.

Masser af måger blev tjekket, men vi fandt intet af interesse. SSL var forhippet på at lede efter de Sortgrå Ryler, hvilket vi så gjorde. I det yderste bassin lå den sædvanlige Rødlom. De Sortgrå var ikke umiddelbart at se, men SSL satte handling bag ord og begav sig frygtløst ud af østmolen.

SSL yderst på østmolen

Pludselig begyndte han at fægte vildt og tovligt med armene, og jeg kunne regne ud, at han havde set fuglene. Fuglene fløj dernæst ned mod mig, og SSL begav sig tilbage ad molen dog ikke uden problemer, som det ses på nedenstående billede.


Der var i alt tre Sortgrå. I modsætning til nytårsaften manglede den farvemærkede fugl. Det lykkedes at få et bedre billede end sidst. SSL var synligt glad, idet han på de Sortgrå fik både ny amts- og kommuneart og dermed kom op på siden af undertegnede mht antal amtsarter.

Én af tre Sortgrå Ryler, Århus Østhavn, 6/1-08. Foto: RSN.

RSN, 6/1-08.

Ingen kommentarer: